top of page
Symptomer og behandling

Hvis du har symptomer på en tennisalbue, bør du se en fysioterapeut med det samme og få den undersøgt og behandlet. Jo hurtigere behandling, des større chance for at slippe af med den hurtigt.

Undersøgelsen foregår ved, at fysioterapeuten laver muskeltest for underarmens muskulatur, samt trykker på musklerne for at finde ud af hvilke strukturer der fremprovokerer smerterne.

En ordentlig undersøgelse vil også involvere muskler og led i håndled, skulder, øvre ryg og nakke, da nedsat mobilitet og styrke, samt dårlig holdning kan være med til at påvirke din tennisalbue.

Et forløb med tennisalbue kan vare længe. Jeg har personligt set folk, der har været plaget af det i flere år, før de kommer ind på klinikken. Fælles for folk med tennisalbuer er dog, at de har rigtig god prognose for at få det bedre. Specielt med den rette diagnosticering og behandling. Den bedste behandling, vil du få med ART, som Casper er en af de få i Danmark, som tilbyder på sin klinik. 

Tennisalbue kan være en smertefuld tilstand omkring albueledets yderside. Hvis du bruger dine hænder og arme meget i dagligdagen og evt har mange gentagne bevægelser, såsom at taste, løfte eller som navnet hentyder til, slå mange bolde med en ketcher, kan vævet i underarmen blive overbelastet og dermed kan man risikere at få sig en tennisalbue. Dette vil typisk medføre en inflammation omkring albuen, som skal behandles med fysioterapi og rehabiliteres med øvelser.

Smerterne kan fremprovokeres når man bøjer håndryggen opad, eller hvis man skal gribe fat om noget. Man vil typisk også være øm ved berøring/tryk på musklerne i området.

Start dit behandlingsforløb nu! 

bottom of page