top of page
Symptomer og behandling

Ved akutte skader er det ofte, at knæets indre strukturer, som menisk og korsbånd kan blive beskadiget og delvist eller helt overrevet. Sideledbånd og omkringliggende muskulatur vil typisk også være påvirket og vil kræve behandling. Korrekt behandling og træning i rette mængder, vil hjælpe dig til, at komme tilbage til samme niveau som før skaden. Dette sker i samarbejde med Casper, som har stor erfaring med knæsmerter fra sit virke som fys på basketlandsholdet og tidligere FC København.

Ved overbelastning af knæet, er det musklerne, sener og ligamenter omkring knæet der bliver irriteret og kan medføre løberknæ, springerknæ, Osgood Schlatter og andre problematikker.

Fælles for disse diagnoser, er, at de ikke kan behandles ved kun at kigge på knæet. Funktionstest af musklerne og analyse af bevægelser er nødvendige for at finde frem til årsagen. F.eks er det vigtig at kigge på både styrke og bevægelighed af hofter, ankler og fødder for at kunne behandle din knæskade korrekt. Når årsagen er fundet, vil du hurtigt kunne korrigere den og komme tilbage til din sport.

Hvis du er løber, har Casper også erfaring med at korrigere løbestil og teknik, samt optimere bevægelighed i led, så du igen kan løbe uden smerter.
 

En behandling hos Abenth Fysioterapi vil altid indebære idéer til selvhjælp. Såsom selvmassage, selvmobilisering og andre teknikker, som gør dig i stand til at behandle dig selv under forløbet og dermed mindske dine besøg på klinikken og fremskynde helingsprocessen.

Det er vigtigt, at du besøger en fysioterapeut hvis du har knæsmerter. Der er alt for mange der bliver opereret uden grund. Den nyeste forskning viser, at konservativ behandling af meniskskader har ligeså stor, og måske større effekt på sigt, sammenlignet med operation.

Knæsmerter er en hyppig set problematik hos alverdens sportsudøvere. Der kan være mange forskellige årsager til, at du får knæskader. Overbelastning, akut skade, slid, betændelsestilstand, nedsat bevægelighed, ubalance i muskulatur, asymetri  dårlig biomekanik eller noget helt andet.

Få fikset dit knæ her. 

Knæsmerter og knæskader

bottom of page