top of page
Hvordan opstår disse overbelastninger?

Overbelastede muskler og andre bløddele kan forekomme på tre måder.

  • akutte tilstande (overstræk, træk, slag)

  • akkumulering af små revner (mikrotraumer)

  • mangel på ilt (hypoxia)
     

Hver af disse faktorer kan medføre, at din krop begynder at generere tykt arvæv i det pågældende område. Dette arvæv fastholder og mindsker vævets evne til at bevæge sig frit. Når du opbygger arvæv, bliver muskler kortere og slappere, spænding på sener medfører tendonitis/betændelsestilstand og nerver kan blive afklemt. Dette kan medføre nedsat bevægelighed, tab af styrke og smerter. Hvis en nerve bliver afklemt, mærker du måske også føleforstyrrelser, snurren og tab af styrke.

Hvordan foregår en ART behandling?

Hver eneste behandling er en kombination af undersøgelse og behandling. Casper bruger sine hænder til at evaluere vævets tekstur, stramhed og bevægelse af muskler, fascie, sener, ligamenter og nerver. Unormalt væv bliver behandlet ved at kombinere et præcist rettet tryk med en specifik bevægelse af af den behandlede kropsdel. Patienten hjælper i mange tilfælde selv til, med at bevæge den pågældende kropsdel og er derfor med til at styre behandlingen.

ART er en yderst effektiv og specifik behandlingsmetode. Der findes over 500 unikke ART bevægelser, som gør at man hurtigt kan identificere og afhjælpe det specifikke problem.

Hvem benytter sig af ART og hvorfor har jeg ikke hørt om det før?

ART er en teknik der er meget udbredt i USA, hvor den også er blevet udviklet. De fleste Amerikanske professionelle sportsklubber har en fys, eller kiropraktor, der benytter sig af teknikken.

Kurserne har indtil for nylig ikke været udbudt i Danmark så Casper har været i USA og England for at uddanne sig som ART behandler. For nylig er de dog begyndt at benytte sig af ART i Superligaklubben FC Midtjylland og flere har fundet ud af hvor effektiv en behandlingsform ART er.

Hvis du er interesseret i at prøve den bedste bløddelsbehandling der findes, så kontakt Abenth Fysioterapi i dag.

Active Release Technique eller ART er en patenteret moderne bevægelsesbaseret behandlingsteknik, der afhjælper problemer med muskler, sener, ligamenter, fascie og nerver. Hovedpine, rygsmerter, carpal tunnel syndrom, skinnebensbetændelse, skuldersmerter, plantar fascitis, iskiassmerter knæsmerter og tennisalbue er blot nogle få af mange tilstande, der kan afhjælpes hurtigt og permanent med ART. Alle disse nævnte problematiker har ofte én ting til fælles, nemlig at de opstår grundet overbelastede muskler.

Prøv ART hos Casper

bottom of page